Els geperuts han participat durant el dissabte 22 d’abril a dos actes del Centre d’Estudis Catalans i del Casal de Catalunya a París enmarcats en la festivitat de Sant Jordi

 

Cartell St Jordi 2017 CAT

 

La primera actuació del dissabte dels Castellers de Paris ha consistit en una col·laboració a la passejada literària dels alumnes de llengua catalana del Centre d’Estudis Catalans a Paris, que recorria el Barri Llatí, els jardins de Luxembourg i Saint Germain-des-Prés seguint la petjada que hi han deixat escriptors catalans com Ramon Llull, Mercè Rodoreda o Josep Pla. Ha estat en la seva aturada als jardins de Luxembourg que, després d’una petita explicació del fet casteller i de les construccions que s’anaven a realitzar, els blaus s’han enfaixat amb ganes de demostrar que a París l’activitat castellera és ben present. Enmig de l’admiració i els aplaudiments dels alumnes, els geperuts han alçat dos pilars de 4 amb composicions diferents, el primer dels quals aixecat per sota.

 

2017-22-04 Ruta literària París 198
Foto de: Francesc Tous

 

Acte seguit, els geperuts s’han desplaçat a la Place Louis Armstrong per a participar a l’acte de Sant Jordi organitzat pel Casal de Catalunya a Paris. Els Castellers de Paris han aprofitat l’ocasió per a estrenar a plaça diversos del seus membres en posicions de tronc. Els 3 de 5 i 4 de 5 nets, descarregats amb solvència, permeten als blaus afrontar amb confiança els castells de 6 previstos per la seva diada de bateig del cap de setmana següent. D’igual manera, les composicions lleugeres del pilar de 4 per sota i la torre de 5 semblen indicar que el treball per assolir els objectius marcats per l’equip de tècnica per aquesta temporada va pel bon camí.

 

Ara els geperuts es concentren en la intensa setmana que els espera, amb dos assajos especials dimecres i divendres per preparar les actuacions previstes per la seva diada de bateig el 29 i 30 d’abril amb la presència dels Castellers de Lleida i Castellers del Poble Sec.

 

Resum de les actuacions:
Jardins du Luxembourg: pd4, pd4ps
Diada de Sant Jordi: ipd4, pd4caminat, 3d5net, 4d5net, 2d5, pd4, pd4ps