AG’2017 dels Geperuts celebrada a Montreuil

El passat dissabte 23 a la tarda es va celebrar l’Assemblea General dels Castellers de Paris, que va comptar amb la participació de 34 membres de la colla, presencialment o per poders. L’assistència ha estat lleugerament inferior a la de l’any passat, en què l’assemblea va coincidir amb la festa d’aniversari de la colla. La reunió s’ha allargat durant més de tres hores tot i que amb un ambient molt distès.

En el primer punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat la candidatura única a la Junta Directiva, amb un clar caràcter continuista. Eva Doya encararà la segona temporada com a presidenta de la colla, i segueixen a l’equip directiu un any més Maria Carné i Ares Rocañín, així com Esther Robles i Meritxell Vinyals, que s’hi van incorporar durant la temporada passada per cobrir baixes. Tres cares noves completen la Junta Directiva: Véronique Lahoucine, Marta Palau i Albert Garcia.

La Junta Directiva va presentar el resum de la temporada passada i va descriure les diferents tasques que realitza. Els principals objectius de cara a la nova temporada són mantenir el ritme d’actuacions de la temporada anterior i fer créixer la colla amb nous membres.

A continuació es va presentar la candidatura única a la Junta Tècnica, amb novetats importants, que va ser aprovada per àmplia majoria amb 29 vots a favor, 4 en contra i 1 en blanc. Miquel Huguet i Hervé Sambourg deixen la Junta Directiva i s’incorporen a la Tècnica com a co-caps de colla, prenent el relleu de Xavier Bailo i Jordi Rabassa, que continuen a l’equip tècnic amb noves funcions. Completen la Tècnica tres noves incorporacions: Antoni Alomar, Ariadna Gelabert i Jòrdi Montanard. Pel que fa a l’organització interna, cal destacar la supressió de l’equip de formació, funció assumida conjuntament pels tres equips restants (pinyes, tronc i canalla), que comptaran amb la col·laboració externa de Laura Guiu i Maria Carné. 

En línies generals, els objectius presentats per la Junta Tècnica consisteixen en acollir els nouvinguts, reforçar la cohesió de la colla i la motivació dels seus membres, tot vetllant per la seguretat de les construccions. Els tres equips tècnics es proposen reforçar la formació específica i l’atenció personalitzada als membres de la colla per tal de possibilitar rotacions a les alineacions de tronc i pom. De cara a les actuacions d’aquesta tardor, l’objectiu tècnic és consolidar la gamma de castells de sis (3d6, 4d6, 3d6a i 4d6a).

Tot seguit es van presentar dues esmenes als Estatuts de la colla, que van ser aprovades per àmplia majoria. I finalment, es va proposar la creació de la figura de Mediador o Síndic de Greuges, càrrec existent en moltes colles castelleres, que tindrà com a missió resoldre les possibles discrepàncies que es puguin originar entre diversos membres de la colla, entre les dues Juntes o entre un membre i aquestes. El Síndic de Greuges no actuarà d’ofici sinó que només ho farà a petició d’algun membre de la colla. Jordi Demestre, fins ara a la Junta Tècnica, s’ha ofert per a ocupar aquest nou càrrec, decisió que ha estat validada per l’assemblea.